Na nedavno završenom kantonalnom takmičenju, predpioniri i pioniri Škole fudbala Bambi iz Tuzle suvereno su osvojili prvo mjesto i tako izborili završnicu državnog prvenstva koje će se u utorak, srijedu i četvrtak održati u Sarajevu.

Radi se o veoma talentovanoj generaciji 2004/2005. koja će u Sarajevu biti jedini predstavnik Tuzle i TK u kategoriji predpionira i pionira.

“Danas smo ‘broj 1’ u našem kantonu kada su u pitanju predpioniri i pioniri, a sve smo to postigli mukotrpnim radom i zalaganjem kroz svih ovih sedam godina. Mi smo ove godine na kantonalnom takmičenju u ovoj kategoriji bili ubjedljivo prvi sa gol razlikom 94:4. To pokazuje da je ovo jedna kvalitetna generacija koju treba čuvati u sefu”, rekao je u razgovoru za Kameleon Enes Mešanović, nekadašnji fudbaler Slobode i sadašnji menadžer u Školi fudbala Bambi.

Kako je za Kameleon otkrio trener ove selekcije Eldin Gojačić, u klubu ima dosta talenata čiji razvoj i rad terba pratiti u budućnosti.

“Pripremamo se 3-4 puta sedmično, pojačali smo trenažni proces i vjerujemo u ovu generaciju 2004/2005. godište. Idemo tamo da na nabolji način predstavimo Tuzlu i TK. Očekujemo dobre rezultate sa ovom generacijom”, kazao je Gojačić.

Među tom talentovanom generacijom našli su se i 12-togodišnjaci Mahmud Ali i Admer Mujkanović, inače učenici 7. razreda OŠ Novi Grad u Tuzli.

Mahmud Ali igra na poziciji napadača, a na kantonalnom takmičenju dao 22 gola. Kaže da ima veliku želju obući dres reprezentacije BiH. Navija za Bayern, a uzori su mu Pjanić i Džeko.

 

Admer Mujkanović je zadnji vezni igrač. Kaže kako je za Bambi veliki uspjeh završnica koja će se održati u Sarajevu.

“Trebamo se tamo pokazati što bolje, idemo da budemo prvaci države”, optimističan je bio Mujkanović koji od svih klubova favorizuje Barcelonu.

Želimo sreću mališanima iz Škole fudbala Bambi i nadamo se da će se i glavnog grada BiH vratiti sa medaljama i peharima.

Comments are closed.